iBeautyBox - Október hónap kiemelt témája

  Kezdőlap/Blog/Október hónap kiemelt témája

Október hónap kiemelt témája

Pigmentfolt elleni megoldások

A nyári nap jótékony hatásai mellett sajnos egyéb, kevésbé kellemes "nyomok" is megmaradnak bőrünkön. Ilyen lenyomat például, a nemkívánatos pigmentfolt (lehet szeplő, májfolt, fototoxikus folt). A környezeti változás következtében megnövekedett UVA és UVB sugárzás is okozza a pigmentfelhalmozódást. A pigment anyaga a melanin egy helyen, nagyobb koncentrációban felhalmozódik, és így alakul ki a jellegzetes barna folt. A legzavaróbb foltok, a napnak kitett helyeken kelletkeznek, mint az arc és a kézfej. Szerencsére a modern kozmetikákban, már számos kezelés áll rendelkezésünkre a foltok halványítására. Ilyen megoldások: pigmentfolt elleni halványító kezelés (a halványító hatóanyagok bőrbe juttatása, gátolva a melanin szintézist), mikrodermabrázió (bőr koptatása/csiszolása mechanikai úton) vagy éppen a savas hámlasztás (kémia peeling). Természetesen a meglévő foltok halványítása mellett továbbra is feladatunk a további foltok kialakulásának megelőzése, amit jó minőségű fényvédőkkel vagy megelőző kezelésekkel tehetünk meg.


Halványító kezelés

A halványító kezelés a bőr alapos letisztításával, az esetleges smink eltávolításával kezdődik. Következő lépésben a bőrt peelingezzük majd tonizáljuk. Már a tonizálás során is halványító tartalmú terméket használunk, megkezdve a pigmentfolt elleni "harcot". A következő lépésben halványító hatóanyagú termékeket juttatunk a bőr mélyebb rétegeibe UH segítségével. Majd halványító fátyolmaszkot alkalmazunk az egységesebb bőrkép elérése érdekében. Lezárásként halványító szérumot és fényvédőt alkalmazunk.


Savas hámlasztás

A kezelés a bőr alapos letisztításával kezdődik, majd enzimes peelinggel az elszarusodott sejteket leradírozzuk. Ezt követi a bőr tonizálása, majd alapos fertőtlenítése. A következő fázis a kémiai hámlasztás. A savat a megfelelő idő letelte után közömbösítjük, majd tonizáljuk. Végső fázisként a bőrt nyugtatjuk, hidratáljuk és fényvédő krémmel bekenjük. Végül nyugtató maszkkal és házi ápolási tanácsokkal látjuk el kedves vendégeinket!


Halványító hatóanyagok: C-vitamin, Arbutin, Fehér eperfa kéreg kivonat, Jeju narancs, Zöldtea kivonat, Kojisav


Kinek ajánlható?

Felnőtt korosztálynak, a meglévő foltok halványítására vagy megelőző jelleggel.