iBeautyBox - November hónap kiemelt témája

  Kezdőlap/Blog/November hónap kiemelt témája

November hónap kiemelt témája

Mi is az a kollagén és kozmetikai szempontból miért fontos?

A bőrünk kintről befelé, három rétegből áll, ezek a hám réteg, irha réteg és bőralja réteg. Az irha réteg a kötőszöveti réteg, mely sejtekből és sejtközötti állományból áll. A sejtközötti állomány mindig rostokból és alapanyagból áll. A bőrünk feszességét, rugalmasságát, teltségét mindig a kötőszöveti réteg határozza meg. A kollagén rost a kötőszövetben található, egy fehérje molekula, igen nagy vízmegkötő képességgel, nagy húzási és szakító szilárdsággal. Ellenben kevésbé rugalmas rost mint az elasztikus rost, ami elasztin fehérjéből áll. Kozmetikai szempontból azért fontos, mert a bőrünk feszességét adja, ha a bőrünk feszes, az arcunk telt, hidratált és a ráncok is kisimulnak.

 

Mi a kollagén indukciós terápia?

Bőrünkben lévő kollagén a felelős bőrünk rugalmasságáért, azonban idővel a kollagéntermelés lecsökken és annak vízmegkötő képessége is folyamatosan csökken. Kialakulnak a szarkalábak, ráncok és a bőr petyhüdtté válik. A kollagén indukciós terápia egy olyan eljárás, melynek során tűszúrással mikro sebeket ejtünk a bőrön, mely sebek immunválaszt követelnek a bőrtől és beindítják sebgyógyító folyamatait. Ennek következtében a bőrben található fibroblaszt sejtcsoport a bőr alkotóelemeit kezdi el termelni annak érdekében, hogy begyógyítsa a mikro sérüléseket és így egyik hatása az lesz, hogy jelentősen (3-400%-kal) fokozódik a bőr kollagén termelődése. A kollagén állomány újraépül, nő a kollagén háló rugalmassága, a kötőszövet vastagsága, rugalmassága, tömörsége. Eredménye, hogy a ráncok simulnak, a tág pórusok összeszűkülnek, a hegek feltöltődnek. A kezelés következtében milliónyi mikro csatorna keletkezik, melyeken optimálisan lehet hatóanyag koncentrátumokat bejuttatni. Az orvosi tisztaságú hatóanyagokat bőrtípusnak, kezelési célnak megfelelően lehet keverni és az adott problémára optimalizálni.

 

Kinek ajánlható?

Felnőtt korosztálynak, a bőröregedésének megelőzésére: arc, nyak, kéz, dekoltázs területein. A bőr feszességének és rugalmasságának fokozására (mély ráncok eltüntetésére, halványítására) hidratálás fenntartásához. Pigmentfoltok, májfoltok halványítására. Aknék, atrofiás és műtéti hegek valamint tág pórusok kezelésére.